سرای طلا

ارائه انواع خدمات طلا و جواهر

سرای طلا

ارائه انواع خدمات طلا و جواهر

  • ۰
  • ۰

مهمترین مشخصه یک زوج متأهل در دست داشتن حلقه ازدواج است، یکی از مرسومات ازدواج قبل از انجام مراسم عقد یا ازدواج هم خرید حلقه ازدواج است، انتخاب حلقه ازدواج زنانه و مردانه باتوجه‌به طراحی حلقه‌ها و با سلیقه عروس و داماد صورت می‌گیرد به همین بهانه نگاهی به سنت خرید و استفاده از حلقه خواهیم داشت، اینکه این سنت از کجا آغاز شده است و چرا هنوز هم پابرجا است.


نگاهی به ریشه تاریخی حلقه ازدواج


در تمام ادیان و سنت‌های الهی و فرهنگ و رسوم در کشورهای مختلف استفاده از حلقه ازدواج در زمان عقد مشترک است از طرفی خرید طلا و جواهر برای عروس و داماد یک رسم است که در سنن مختلف دارای تفاوت‌هایی است، اما حلقه ازدواج را می‌توان در تمام سنن و آیین‌ها مشاهده کرد.
طبق شواهد باستانی استفاده از حلقه ازدواج به ماقبل تاریخ بازمی‌گردد، اولین حلقه‌های باستانی در واقع تکه‌هایی از گیاهان یا گل‌ها بودند که در ابتدای مراسم عقد به مچ دست عروس بسته می‌شد تا طبق عقاید باستانی روح او از ازدواج فرار نکند، بعد از پایان مراسم تکه‌ای از این گیاه را به انگشت عروس می‌بستند که نشان از ازدواج کردن او بوده است. برای اینکه ماندگاری این حلقه بیشتر شود کمکم تغییرات آن از گیاه به چرم، استخوان، عاج و نهایتاً حلقه‌هایی از فلزات گران‌بها شکل گرفت. طبق مطالعات مصریان باستان اولین کسانی بودند که از حلقه ازدواج استفاده کرده‌اند.

 

در مصر باستان حلقه دایره‌ای شکل نمادی از عشق بی‌پایان بود، ضمن اینکه دایره به معنای دروازه‌ای برای ورود به دنیای ابدیت در مصر باستان تلقی می‌شود، این به آن معنا است که عشق و تعهد زن و مرد بی‌پایان و تا دنیای دیگر ادامه خواهد داشت. به همین دلیل استفاده از حلقه‌های چرم میان عوام و حلقه‌های طلا و نقره در میان اشراف کاملاً رایج بود.


انگشت حلقه کدام است؟


در یک تحقیق باستانی مشخص شده است که رومیان کسانی بودند که استفاده از حلقه را در انگشت انگشتر یا حلقه به کار بردند، آنها معتقد بودند که یک رگ مستقیماً از این انگشت به قلب می‌رود و همین امر باعث شد که تا به امروز این انگشت (انگشت چهارم دست چپ) را با عنوان انگشت حلقه شناخته شود.

 


 

نگاهی به مدل حلقه ازدواج در دوره‌های مختلف تاریخی


حلقه‌های ازدواج در تمام دوران تاریخ دچار تغییر و تحولات بسیاری شده‌اند، در قرون‌وسطی روی حلقه ازدواج مردانه عکس زن و روی حلقه ازدواج زنانه عکس مرد حکاکی می‌شد، با رسمی شدن دین مسیحیت این چهره‌ها نشان کفر معرفی شدند و به‌جای آن از نماد صلیب یا چهره عیسی مسیح به‌عنوان نماد برکت در حلقه‌های ازدواج استفاده شد.

 

ایرلندی‌ها سعی کردند که یک پیام رمزی را روی حلقه‌های ازدواج حک کنند، کمکم این پیام خصوصی به‌جای روی حلقه به داخل حلقه‌ها راه یافت و از دیده‌ها پنهان شد و به‌عنوان رمزی میان زن و شوهر باقی ماند. این سنت این روزها بسیار ترند است و در خرید حلقه ازدواج می‌توانید پیام یا عبارت موردنظر خود را جهت حکاکی در داخل حلقه به فروشنده سفارش دهید.
اولین حلقه مزین به الماس متعلق به قرن 15 میلادی و در ایتالیا کشف شده است، روی حلقه‌های کشف شده عبارت " دو اراده، دو قلب و دو احساس در یک ازدواج درخشان مثل الماس" حک شده است. درواقع استفاده از الماس در حلقه‌های ازدواج به دلیل استحکام بسیار بالای این سنگ جواهر و نشان از استحکام و ابدی بودن پیوند زناشویی است.

 

استفاده از حلقه‌های مزین به الماس به‌عنوان حلقه ازدواج زنانه در دهه 1940 میلادی شکل گرفت، ضمن اینکه استخراج معادن الماس در قاره افریقا و استفاده از دستگاه‌های برش الماس به اشکال مختلف باعث شد که الماس با قیمت مقرون به‌صرفه‌تری نسبت به گذشته‌های دور در اختیاران دوستداران جواهر قرار گیرد.
الماس هنوز هم یکی از مهم‌ترین سنگ‌های جواهر در ساخت حلقه ازدواج زنانه و مردانه در دنیا محسوب می‌شود در میان اشراف و سلبریتی‌ها می‌توان حلقه‌های ازدواج جواهر با سنگ‌های بسیار بزرگ و ارزشمند را مشاهده کرد، معروف‌ترین حلقه ازدواج مزین به الماس حلقه ازدواج الیزابت تیلور است که سنگ الماسی به وزن 29.5 قیراط روی آن سوار شده است.

 

حلقه ازدواج مردانه
طبق مشاهدات باستانی استفاده از حلقه ازدواج برای مردان نیز رایج بوده است، با این حال استفاده مردان از حلقه در امریکا قدمت خیلی طولانی ندارد، گفته می‌شود که استفاده مردان از حلقه ازدواج در جنگ جهانی دوم رواج بیشتری پیدا کرد، در واقع سربازان در میدان جنگ در زمان دور بودن از همسرانشان با دست کردن حلقه ازدواج دلتنگی خود و وفاداری به همسرشان را نشان می‌دادند. با پایان یافتن جنگ جهانی استفاده از حلقه‌های مردانه در میان مردان محبوبیت بیشتری پیدا کرد و استفاده از حلقه‌های ازدواج مردانه به شکل امروزی رواج یافت.

 

جهت مطالعه مقالات بیشتر اینجا کلیک کنید .

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی